Akadálymentesítési nyilatkozat

A Koszta József Múzeum elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https//kosztamuzeum.hu ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz
Ez a honlap teljes mértékben megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.
Kivételt képeznek a letölthető (pdf) dokumentumok, melyek közül néhány nem akadálymentesített! A nem akadálymentes dokumentumok rövid szöveges jelölést kaptak az adott aloldalakon.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése
E nyilatkozat 2024.05.13-án készült.
E nyilatkozat egy harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek
Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az igazgatosag@kosztamuzeum.hu címen jelezheti. Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: a Koszta József Múzeum

Végrehajtási eljárás
Az akadálymentesség ellenőrzését a https://wave.webaim.org/ WAVE Web Accessibility Evaluation Tools online akadálymentesség ellenőrző program segítségével vizsgáltuk első kőrben, ahol a kontrszt ellenőrzés mellet, sem hibát(error), sem riasztást(alert) nem kaptunk. Ezután következett a manuális teszt, ami az nvda képernyő olvasó program használatával folytatódott. A teljes weboldal felolvasásánál megfelelően működött. A billentyűfókusz kapott egy jól látható kék keretet 8,6:1 kontraszt aránnyal a fehér háttérhez viszonyítva, és 4px vastagságot a jó láthatóság és a szín nélküli észlelhetőség érdekében. Az oldalon levő képi tartalmak rövid helyettesítő szöveggel lettek ellátva. Ahol a kép alatt a szöveges tartalom leírja a kép üzenetét ott díszítő elemként van használva az adott kép és nem tartalmaz helyettesítő szöveget. Az oldalon a linkek aláhúzással vannak jelölve, hogy a színtévesztő felhasználók is jól megtudják különböztetni.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
Irsai Farkas László – igazgató